Santé

Filtre dans les articles d'actualité

Articles de blog 1-12 sur 69

Pages
Trier par:
Vous préférez un bain ou une douche ?

Vous préférez un bain ou une douche ?

Neem jij ook graag een warm bad na een lange, slopende en kille dag? Je bent niet de enige! Voor velen is dit het ultieme moment om de beslommeringen achter zich te laten. Anderen verkiezen daarentegen een verkwikkende douche. Maar wat is het best voor je huid, een bad of douche? 

1 jeune sur 2 se sent dépendant à son smartphone

1 jeune sur 2 se sent dépendant à son smartphone

Jongeren kunnen niet zonder hun smartphone. In die mate dat de helft van hen zich eraan verslaafd voelt. Tegelijkertijd beschouwen tieners hun smartphone als een vat vol voordelen: op school, thuis, onder vrienden, ... Dat blijkt uit een enquête van de Onafhankelijke Ziekenfondsen bij 976 Belgische jongeren tussen 12 en 23 jaar over hun digitale welzijn.

La polyarthrite rhumatoïde, c

La polyarthrite rhumatoïde, c'est quoi ?

Reumatoïde artritis is een chronische ontsteking van de gewrichten. Het is de meest voorkomende vorm van artritis. Reuma en artrose worden vaak door elkaar gehaald en onder de noemer ‘reuma’ geplaatst.

Prévenir et traiter le pied d

Prévenir et traiter le pied d'athlète

Atleetvoet is een schimmelinfectie. Ze komt vooral voor in de huidplooien tussen de tenen. Atleetvoet komt vaak voor bij "sportievelingen", vanwaar zijn naam. 

Les poux, c

Les poux, c'est quoi ?

Hoofdluizen zijn kleine, vleugelloze en bloedzuigende insecten. Ze leven in het haar op je hoofd en voeden zich met het bloed van de hoofdhuid.

La diarrhée, c

La diarrhée, c'est quoi ?

Diarree is een losse of waterige ontlasting die wordt uitgescheiden in een groter volume dan normaal en met een hogere frequentie (meer dan drie keer per dag). 

Quelle quantité d’eau faut-il boire par jour ?

Quelle quantité d’eau faut-il boire par jour ?

Hoeveel water je moet drinken is een eenvoudige vraag die echter niet eenduidig te beantwoorden is. Studies hebben in de loop der jaren verschillende aanbevelingen opgeleverd. De behoefte aan water hangt echter af van vele individuele en externe factoren. Lees in dit artikel meer over de vochtbehoefte van je lichaam. Zo kan je beter voor jezelf inschatten hoeveel water je elke dag moet drinken.

5 tuyaux pour avoir un sommeil réparateur

5 tuyaux pour avoir un sommeil réparateur

Een goede nachtrust is enorm belangrijk voor je gezondheid. Helaas is dit niet voor iedereen even gemakkelijk. Heb jij last van slaapproblemen? Gelukkig zijn er enkele eenvoudige tips om je nachtrust te verbeteren!

Quels sont les signes de la ménopause ?

Quels sont les signes de la ménopause ?

De menopauze is een ‘diagnose’ waar veel vrouwen voor vrezen. Ze gaat dikwijls samen met enkele vervelende symptomen zoals prikkelbaarheid en opvliegers. Toch is het een normaal onderdeel van het ouder worden. Gelukkig zijn er oplossingen om deze levensfase waarin de vruchtbaarheid ophoudt, te verlichten. Wil je meer weten over wat de menopauze is, aan welke tekenen je deze periode herkent en hoe je deze klachten kan aanpakken? Wij geven je alvast een overzicht.

Campagne SaniMemorix zet preventie van dementie op de kaart

Campagne SaniMemorix zet preventie van dementie op de kaart

Het aantal personen met dementie stijgt van ongeveer 132.000 in 2018 naar 188.000 in 2035, een stijging van 42,7%. Belangrijkste oorzaak daarvan is de stijgende levensverwachting en de vergrijzing van de bevolking. Hogere leeftijd is dan ook de belangrijkste en meest bekende risicofactor voor dementie.

8 tuyaux pour télétravailler sainement

8 tuyaux pour télétravailler sainement

Thuiswerken is een normaal deel van ons werkleven geworden. Werkgevers die hun medewerkers vertrouwen, vinden dat ze bepaalde taken evengoed van thuis uit kunnen uitvoeren. Niet iedereen hoeft nog elke dag te pendelen naar kantoor. Wij geven enkele tips om thuiswerk op een gezonde manier aan te pakken.

Pages